107 ezerrel, vagyis 31%-kal követik többen Orbán Viktort, mint július 1-jén. Vagyis a menekültválság igencsak megtolta a miniszterelnök Facebook-szekerét.

A Facebook számai is azt igazolják, hogy jót tett a menekültválság a miniszterelnök karrierjének. Egy hete azt írtuk, hogy a párizsi terrormerényletek után több mint 10 ezer lájkot gyűjtött Orbán Viktor Facebook-oldala mindössze 7 nap alatt. Most azt vizsgáltuk meg, hogy alakultak a politikusok lájkjai július elején és november végén, öt hónap elteltével.

Ha pusztán a begyűjtött vagy elvesztett - mert ilyenre is van példa - lájkok számát akarjuk érzékeltetni, akkor Orbán Viktor még látványosabban lopja el a show-t a maga több mint 100 ezer kedvelőjével. Persze, nem szabad elfelejteni, hogy sok külföldi lakos is követi őt, nem beszélve az újságírókról és politikai szereplőkről, bár az ő számuk valószínűleg elhanyagolható ebből a szempontból. Figyelemre méltó, hogy a dobogónkétharmados többsége van a Jobbik képviselőinek,de kedvelőik száma meg sem közelíti a miniszterelnökét. 

Visszaesőben a Jobbik
Mint azt az Origo is megírta, a Jobbikkal ugyan szeptemberben még 17 százalék szimpatizált, októberre viszont öt százalékponttal 12 százalékra csökkent a párt tábora a Nézőpont Intézet mérése szerint. Novemberre a Jobbik-tábor hibahatáron belül, további egy százalékponttal 11 százalékra csökkent. Mindez azt jelenti, hogy szeptemberhez képest harmadával kevesebben szimpatizálnak a Jobbikkal, ami nyilvánvaló csökkenést jelent.

Végül, de tényleg már csak azoknak, akik nem tudnának koncentrálni a munkára, ha nem tudnák meg, hogy július 1-jei állapothoz képest százalékban kifejezve, mekkora a különbség, jöjön egy újabb, utolsó infografika.