Jön az új fideszes plakátkampány

2015.12.01. 13:36

Már a következő napokban láthatja a közterületeken, az online és nyomtatott sajtótermékekben a Fidesz új plakátjait, amikkel a kötelező befogadási kvóták ellen kampányolnak.

Közterületi plakátokon, online és nyomtatott sajtóhirdetésekben biztat a Fidesz a kötelező befogadási kvóta elleni ívek aláírására – mondta Halász János, a párt képviselőcsoportjának szóvivője. A Védjük meg az országot! szlogenű hirdetéseket már a következő napokban lehet látni. 

Bár Orbán Viktor a vasárnapi EU–török csúcstalálkozó után azt mondta, hogy az elfogadott zárónyilatkozatnak nem része, hogy az unió országai között kötelezően szét lehetne osztani a migránsokat, Halász János szerint  a kötelező kvóta veszélye továbbra is fennáll,  a Juncker-képlet él. 

A szóvivő szerint az érvényes szerződések szerint nincs jogalap ennek bevezetésére, nem oldja meg a helyzetet, és fokozza a terrorveszélyt, a bűnözést, veszélyezteti a kultúrát, és alapjaiban formálhatja át Európa gazdaságát. 

Egymillió aláírást gyűjtöttek 

A Fidesz november 4-én jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek a kötelező befogadási kvóták rendszere ellen, az aktivisták három nappal később kezdték el gyűjteni a szignókat. 

A szóvivő most azt mondta, hogy addig folytatják az aláírásgyűjtést, amíg az EU nem vonja vissza  törvénytelen és rossz döntését. Az aláírások száma a hét végén meghaladta az 1 milliót – tette hozzá. 

Az nem derül ki, hogy a most induló, aláírásra buzdító kampány mennyibe kerül, de a korábbi, a migránsok elijesztésére szolgáló hirdetésekre a kormány 1 milliárd 16 millió forintot költött.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK