Tavaszias hőmérséklet váltja a viharos szelet

Vágólapra másolva!
A kedd hajnali órákban Sopron környékén, illetve az Északi-középhegység magasabban fekvő részein viharos 60-90 km/h széllökéseket is mértek. A délelőtti órákban az ország északi területein, majd napközben Alföld nagy részén, a középső országrészben is viharos (60-75 km/h) széllökésekre lehet számítani északnyugati irányból. Ennek ellenére nem lesz hideg, a hőmérséklet akár a 15 fokot is elérheti.
Vágólapra másolva!

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és a Dél-Dunántúl kivételével több helyen lehet esőre, záporra számítani. Később az északi területek kivételével mindenütt fokozatosan megszűnik a csapadék, az északkeleti megyék felett fel is szakadozik a felhőzet, így ott hosszabb időre kisüthet a nap. Késő délutántól a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól nyugatra ismét többfelé elered az eső, záporeső. A nyugati, északnyugatira forduló szél sokfelé lesz erős, északon, északkeleten akár viharos is, csak késő délutántól mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 9 és 15 fok között alakul. Késő este 2 és 10 fok közé hűl le a levegő, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

Forrás: met.hu

Szerda

Nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon már akár több órára is kisüthet a nap. Eleinte elszórtan valószínű kisebb eső. A nyugati, északnyugati szél a középső országrészben élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Hétfőn szivárványt láttak Buda felett Forrás: Origo

Csütörtök

Tartósan borult, ködös és derült, napos területek egyaránt leszek. A ködös tájakon ködszitálás előfordulhat. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul, a tartósan ködös helyeken lesz a hidegebb.

Péntek

Többnyire borult, párás, ködös idő valószínű, csak néhol süthet ki a nap. Helyenként ködszitálás előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul.

Szombat

Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható szitálással, délnyugaton szakadozhat fel helyenként a felhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Vasárnap

Átmenetileg felszakadozik, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül, délnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.