Nyíregyházán is lecsapott a TEK

Olvasónk fotója az egyik TEK-esről
Vágólapra másolva!
A TEK kivonult egy nyíregyházi férfi lakásához csütörtökön. A férfit megbilincselték. Volt egy régiségboltja, és onnan vásárolt valaki korábban egy fegyvert. Információink szerint ennek köze lehet annak a két férfinak az ügyéhez, akiket nemrég terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt fogott el a TEK.
Vágólapra másolva!

A TEK megrohamozott egy magánházat Nyíregyházán csütörtök délután. Az ott élő férfit megbilincselték - értesítette az Origót egy helyi olvasó.

Sikerült beszélnünk a férfi édesapjával. Ő azt mondta, közel harminc TEK-es vonult ki, és a fiánál házkutatást is tartottak. Neki is csupán annyit mondtak, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon érdeklődhet az ügyben.

Szerinte egy hatástalanított fegyver lehet a háttérben.

Ez Szlovákiából származott, és állítása szerint 10 éve adták el, amikor még egy régiségüzletet üzemeltettek.

Olvasónk fotója az egyik TEK-esről Forrás: Origo

Az Origo információi szerint nem zárható ki, hogy a nyíregyházi ügynek köze lehet a nemrég a TEK által elfogott két férfihoz, akik jelenleg is előzetesben vannak. Egyiküket az Origónak sikerült beazonosítania.

Megkerestük a TEK-et. Tudtak az ügyről, de azt mondták, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az illetékes. Fülöp Gergely, a rendőrség szóvivője közölte, hogy egyelőre nem adhatnak ki információt, és előreláthatóan jövő héten tájékoztatnak.