Álcázott adóellenőrök büntették meg a Mikulást

mikulás félelem
Santa visits orphans on Chievres Air Base Dec. 22, 2010
Vágólapra másolva!
Szülőknek álcázott adóellenőrök büntettek meg egy Mikulást Budapesten. A műsor után nem adott számlát, és vállalkozói igazolványa sem volt. 
Vágólapra másolva!

Szavazzon! Ön büntetett volna?

Szavazzon!

Ön megbüntetné a számlát nem adó Mikulást?

Kétszázezer forint is lehet annak a Mikulásnak a büntetése, aki nem adott számlát az álcázott adóellenőröknek – közölte a TV2 Tények című hírműsora. A Mikulás egy budapesti családot látogatott meg, miután felhívták, hogy szeretnék, ha meglepné a gyerekeket.

Még a Mikulásnak is kell számlát adnia (képünk illusztráció) Forrás: Sylvia Williams

Mutatni akartak valamit

A Tényeknek azt mondta: nevettek, énekeltek, még közös fotó is készült. Aztán amikor elértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, a szülők visszahívták a lakásba, majd azt mondták: a konyhában még szívesen mutatnának valamit.

Ez a valami a NAV-igazolványuk volt.

Mivel a Mikulás nem adott a műsor után számlát, és vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrök megbírságolták. Hogy mennyit kell fizetnie, azt még nem tudja, de akár 200 ezer forint is lehet a büntetés. A férfi azt mondta: mivel egy évben csak egyszer tudja ezt csinálni, nem gondolta volna, hogy ebből baj lehet.

El is tekinthetnek tőle

Az adóhatóság a Tényeknek azt írta: a konkrét üggyel kapcsolatban nem nyilatkozhatnak, viszont az általánosságban igaz, hogy a bírság kiszabásakor minden körülményt figyelembe vesznek, és

ha indokolt, akár el is tekinthetnek tőle.

Azt is írták még, hogy decemberben ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak.