Álcázott adóellenőrök büntették meg a Mikulást

2015.12.06. 18:40

Szülőknek álcázott adóellenőrök büntettek meg egy Mikulást Budapesten. A műsor után nem adott számlát, és vállalkozói igazolványa sem volt. 

Szavazzon! Ön büntetett volna?

Kétszázezer forint is lehet annak a Mikulásnak a büntetése, aki nem adott számlát az álcázott adóellenőröknek – közölte a TV2 Tények című hírműsora. A Mikulás egy budapesti családot látogatott meg, miután felhívták, hogy szeretnék, ha meglepné a gyerekeket.

Még a Mikulásnak is kell számlát adnia (képünk illusztráció)Forrás: Sylvia Williams

Mutatni akartak valamit

A Tényeknek azt mondta: nevettek, énekeltek, még közös fotó is készült. Aztán amikor elértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, a szülők visszahívták a lakásba, majd azt mondták: a konyhában még szívesen mutatnának valamit. Ez a valami a NAV-igazolványuk volt.

Mivel a Mikulás nem adott a műsor után számlát, és vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrök megbírságolták. Hogy mennyit kell fizetnie, azt még nem tudja, de akár 200 ezer forint is lehet a büntetés. A férfi azt mondta: mivel egy évben csak egyszer tudja ezt csinálni, nem gondolta volna, hogy ebből baj lehet.

El is tekinthetnek tőle

Az adóhatóság a Tényeknek azt írta: a konkrét üggyel kapcsolatban nem nyilatkozhatnak, viszont az általánosságban igaz, hogy a bírság kiszabásakor minden körülményt figyelembe vesznek, és ha indokolt, akár el is tekinthetnek tőle. Azt is írták még, hogy decemberben ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak.