Letiltottak egy közleményt Habony jogaira hivatkozva

2015.12.08. 21:27

A Magyar Távirati Iroda megtagadta annak a Demokratikus Koalíció által jegyzett közleménynek a kiadását, amely a címében azt kérdezte: "miből jár egy feltételezett ibizai drogdiszkóba Orbán tanácsadója?"

Megtagadta a Magyar Távirati Iroda (MTI) a Demokratikus Koalíció (DK) közleményének kiadását azzal kapcsolatban, hogy Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó egy kedden bemutatott videó szerint (a videót az erről szóló cikkünkben nézheti meg) Ibiza egyik legdrágább mulatójában tűnt fel. A DK a közlemény címében azt kérdezte: Miből jár egy feltételezett ibizai drogdiszkóba Orbán tanácsadója?

Az MTI visszadobta a szöveget, mondván, egy közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek jogaira. Miközben a Fővárosi Törvényszék szeptemberben kelt ítélete szerint Habony közéleti szereplőnek minősül, és személyiségi jogainak védelmére csak korlátoltan hivatkozhat. 

A DK letiltott közleményében egyébként arról is tájékoztatott, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Habony ellen, mert szerintük nincs törvényes jövedelme, mégis egy luxus-szórakozóhelyen mulatott.