Előzetes letartóztatásba helyezte - miután szökni próbált - a bíróság csütörtökön azt a budapesti férfit, aki november végén megtámadott egy futó nőt a Margitszigeten, majd a XIII. kerületben egy másik nőt is bántalmazott - tájékoztatott a fővárosi főügyész. 

Ibolya Tibor főügyész az üggyel kapcsolatban közölte: a 29 éves férfi november 22-én este támadott meg egy futó nőt a Margitszigeten, nem sokkal később egy XIII. kerületi, Pozsonyi úti társasház lépcsőházában egy másik nőt többször ököllel fejen ütött. A férfit kedd hajnalban fogta el a rendőrség, és még aznap este kétrendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanújával gyanúsítottként hallgatta ki.

A bűnügyi őrizetben lévő gyanúsítottat az előállító-helyiségbe kísérték, ahonnan a férfi megszökött és a kerületi rendőrkapitányság emeleti ablakából a rendőrség belső udvarára ugrott. Rövid üldözés után - még a kapitányság épületében - az udvaron elfogták a rendőrök. Ezt követően a férfit visszakísérték a kapitányság kihallgatóhelyiségbe, majd fogolyszökés bűntette kísérletének megalapozott gyanújával is kihallgatták.

A bíróság - az ügyészi indítvány alapján - "a ténylegesen megvalósított szökésére és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel" a férfit 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - olvasható az ügyészségi közleményben.