Bordélyházból a börtönbe mehetnek

Prostituált egy berlini brothelben, szekszárdi gonosztevők
Vágólapra másolva!
Bezárt az a bordélyház Békéscsabán, amit egy helyi pár működtetett. Tizenhárom prostituált dolgozott nekik, és másfél év alatt közel hatmillió forinthoz jutottak. Akár hét év börtönt is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Börtönbe kerülhet az a békéscsabai pár, akik éveken keresztül egy bordélyházat üzemeltettek. A férfi 2013-ban kezdte el beszervezni a prostituáltakat, amikor még egy szórakozóhelyen dolgozott.

A lányok a klub hátsó helyiségben várták az érdeklődőket.

A férfi a párjával együtt tavaly egy lakást is bérelt Békéscsabán, ahol a prostituáltak dolgozhattak.

Netes hirdetések által bővítették a vendégkörüket.

A lányok alkalmanként húszezer forintot is kaphattak Forrás: AFP/DDP

Sikeres üzlet

Az üzlet sikerein felbuzdulva az egyik alkalmazottjukat is megkérték, hogy béreljen egy lakást, ahol a bordélyházat működtették.

A férfi az üzemeltetés mellett közvetítői szerepet is játszott.

A lányok magánlakásokban és szállodákban szexuális szolgáltatást nyújtottak. Másfél év alatt 13 prostituált dolgozott nekik, a lányok alkalmanként akár 20.000 forintot is elkértek.

A vádlottak összesen 5,5 millió forintot profitáltak.

A nőt a bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítéséével, míg a férfit további négy rendbeli üzletszerű kerítés bűntettével vádolja az ügyészség. Akár hét év börtönt is kaphatnak.

Végrehajtandó börtönbüntetést és a bűncselekményből származó jogtalan haszon elkobzását indítványozták - közölte a Békéscsabai Járási Ügyészség.