Közösség elleni izgatás miatt is felelhet a kamionos

Vágólapra másolva!
Közúti veszélyeztetés gyanúja miatt a rendőrség már nyomoz a Calais-nál a kormányt a menekültekre húzó kamionos ügyében, de most újbb bűncselekmény gyanúja is felvetődhet. A bejelentő állampolgár szerint a sofőr szidalmazása kimerítheti a közösség tagja elleni erőszak gyanúját is. 
Vágólapra másolva!

Újabb ügyben kezdődhet eljárás a calaisi magyar kamionos ügyében. Az Origo számolt be róla, hogy a férfinál elszakadt a cérna. Először percekig szidalmazza az úton sétáló menekülteket, akik többször megdobálják a járműveket.

A magyar sofőr ezután direkt ráhúzza a kormányta gyaloglókra,

csak a véletlenen múlik, hogy nem történik tragédia. A pillanatot 5:12-nél nézheti meg.

Később az Origo megszólaltatta a kamionost, aki azt mondta, nem gondolta, hogy ekkora botrány lesz a videójából, de azt állítja, hogy a bíróságon is meg tudja védeni magát. Nem tagadta, hogy nagy gázzal indult el, de szerinte ott "így kell csinálni".

Feljelentették a rendőrségen

A videó miatt a a be- és feljelentéseiről ismert Tényi István az Országos Rendőr-főkapitányságnak küldött levelében bejelentést tett ismeretlen elkövető ellen közúti veszélyeztetés miatt. Erre reagálva a sofőr az Origónak azt mondta, hogy nem örül a feljelentésnek, de ha kell, kész bíróság elé állni, mert állítása szerint senkit nem veszélyeztetett.

Azóta pedig meg is indult a rendőrségi eljárás. Mint azt minap az Origo megírta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya

eljárást indított közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az eljárás jelenlegi szakaszában azonban a hatóság bővebb tájékoztatást nem kívánt adni.

Jöhet a közösség elleni erőszak

Az említett Tényi István azóta újabb bejelentést tett a rendőrséghez. Ebben felveti, hogy a videó alapján, melyen a már említett, jól látható manőver is szerepel, jól hallható, ahogy a sofőr szidalmazza a menekülteket. A bejelentő azt kéri, hogy a rendőrség vizsgálja ki, a kamionos viselkedése felveti-e a közösség elleni erőszak gyanúját, és ha igen, indítsanak eljárást.

A videót készítő kamionsofőr, Jeddi Árpád Levente az Origónak azt mondta az újabb feljelentésre reagálva, hogy

majd konzultál az ügyvédjével.

A sorozatos feljelentéseket pedig úgy kommentálta, "ő nem az a feljelentgetős fajta".