Több, mint tíz év után ítélték el a joghallgató gyilkosát

Vágólapra másolva!
Bűnös az a férfi, aki több mint tíz évvel ezelőtt agyonvert egy diákot a debreceni Nagyerdőn. A rendőrség kilenc évi nyomozás után, 2013-ban Franciaországban fogta el a gyilkost. Az ítélet egyelőre nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Első fokon 12 évet kapott az a 36 éves férfi, aki 2004 őszén agyonvert egy joghallgatót Debrecenben. A férfi a halálhír hallattán elmenekült az országból és kilenc évvel később, 2013-ban, európai elfogatóparancs alapján fogták el Franciaországban. Az ítélet nem jogerős, mert védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

Vitából gyilkosság

A két fiú 2004 novemberében, egy részeges estén veszett össze. A vita elfajult, és a férfi egy törött sörösüveggel megvágta az egyetemista arcát. A sebesült menekülni kezdett, azonban a támadója utolérte a Régi Vigadó melletti parkolóban.

Ököllel ütni kezdte a fiút, aki elesett, ezután taposott rá az arcára úgy, hogy orrcsontja és a koponyacsontja is eltörött.

Otthagyta

A támadó magára hagyta a vérben ázó eszméletlen férfit és a barátai után ment. Fél órával később egy arra járó vette észre a sebesült fiút, akit rohammentő vitt a kórházba.

A fiú három nappal később meghalt.

A szerdán tartott tárgyaláson a bíró azt mondta, hogy

Elmenekült az országból

Amikor a támadó megtudta, hogy a fiú meghalt, azonnal elhagyta Magyarországot, a gyilkosságot ugyanis felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A nyomozók előbb belföldi, a bíróság később európai elfogatóparancsot adott ki ellene. A férfit 2013. novemberében Franciaországból hozták Magyarországra, azóta előzetesben volt.