Kövér László megint érdekeseket mondott

2015.12.15. 20:41

Kövér László szerint fontos, hogy a közbeszéd része legyen a demográfiai helyzet. A házelnök többek között a halál kultúrájának harsonásairól is beszélt.

Lényeges, hogy a közbeszéd része legyen a demográfiai helyzet, hiszen az életünkről, a jövőnkről van szó - mondta az Országgyűlés elnöke kedden az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kövér László szerint előbb-utóbb beözönlenek azok, akik életteret látnak itt maguknakFotó: Marton Szilvia - Origo

Kövér László szerint, miközben nő a Föld lakossága, Európában a népességfogyás a jellemző, ezért előbb-utóbb beözönlenek ide azok, akik életteret látnak itt maguknak, a korábbi otthonukban már nem tudnak vagy nem akarnak élni, és elfoglalják, letarolják azt a civilizációt, amely a többi között "a mi ezeréves küzdelmünk árán is felépült".

A halál kultúrájának harsonásai

A házelnök hozzátette, hogy ha azok, akik legalább elméletben egyetértenek azzal, hogy "az a dolgunk a világban nemzetként is, hogy megmaradjunk", megfelelő mintát mutatnak, akkor előrébb jutnánk, és talán 

nem azoknak a hangja lenne látszólag erősebb, akik a halál kultúrájának a harsonásai,  azt hirdetve, hogy nincs holnap, "csak a ma van, és abban szabad élni" - jelentette ki. 

Kövér szerint az, hogy a hagyományos női és férfi szerepek fontosságát hangsúlyozzák, nem azt jelenti, hogy a nőket "vissza akarjuk zárni a konyhába". 

A házelnök közölte: a lakásépítések áfájának csökkentése is a családokat segíti, és a cél további hatósági bürokratikus eljárások egyszerűsítése. 

Terhességi tesztet küldenek

Kövér László vasárnap a Fidesz-kongresszuson azt mondta, hogy 

szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk. 

A házelnök szavai komoly felháborodást váltottak ki. Azóta egy Facebook-csoport is alakult, amely arra biztatja a nőket, hogy küldjenek egy negatív terhességi tesztet a házelnök parlamenti irodájának. 

Kedden Novák Katalin, családügyi államtitkár kedden az Origónak azt mondta, hogy legnagyobb személyes sikerének három gyermeke születését tartja, mégis egyetért azzal, hogy minden nőnek meg kell adni a választás szabadságát. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK