Feltételezett terroristákat tartóztattak le Ausztriában

Vágólapra másolva!
Letartóztattak két férfit Ausztriában terrorizmus gyanújával. A hatóságok feltételezik, hogy közük lehet a november 13-i párizsi terrorcselekményekhez.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek két férfit a hét végén Salzburgban, mert az osztrák rendőrök azt gyanítják, hogy terrorszervezet tagjai. Robert Holzleitner államügyész közölte, hogy a két férfit a hét végén tartóztatták le egy olyan menhelyen, ahol menekülteket és migránsokat szállásoltak el - írja az MTI.

A nyomozók most azt próbálják kideríteni, hogy a letartóztatott férfiaknak lehet-e közük a párizsi terrorcselekményekhez, amelyek 130 ember halálát okozták.

Az államügyész elmondta, hogy a két gyanúsított

a Közel-Keletről érkezett Európába.

További részleteket nem árult el a nyomozás érdekeire hivatkozva.

A Kronen Zeitung című osztrák bulvárlap úgy tudja, hogy a két férfi francia állampolgár pakisztáni és algériai családi gyökerekkel. A lap azt írja, hogy osztrák területre októberben léptek be hamis szíriai útlevéllel. Arra vártak, hogy parancsot kapjanak terrorista támadásra.

A lap azt is írja, hogy a férfiak Görögországban léptek az Európai Unió területére. A Kronen Zeitung szerint az Iszlám Állammal állnak kapcsolatban a terroristák.