Halott unokájának adta ki magát

monor, csalás, telefon
Vágólapra másolva!
Négy monori férfit fogtak el, akik idős embereket hívtak fel úgy, hogy bajba került rokonaiknak adták ki magukat, és sürgősen pénzt kértek. Az egyik férfit szabadon engedték, a másik önként besétált a rendőrségre, és két társával együtt őrizetbe kerültek múlt hétfőn.
Vágólapra másolva!

"Szia, mami!" – így köszönt a feljelentés szerint az "unoka" az asszonynak, aki furcsállta unokája hangját, és megkérdezte tőle, hogy fáj-e a torka. A hívó helyeselt, majd hosszasan elbeszélgettek. Azt is megkérdezte, hogy mit vigyen a nagymamának, aki gyümölcsöt kért. A telefonáló férfi viszont azt mondta, hogy Vecsésen vásárol karácsonyi ajándékokat egy boltban, de

elfogyott a pénze, kellene neki háromszázezer forint.

Mivel nem engedik ki az üzletből fizetés nélkül, egy barátját küldi a pénzért.

Az asszony a ház előtt átadta a kölcsönkért összeget egy telefonhívásra hivatkozó férfinak - mondta Kiss Gábor, a monori kapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Három monori férfi idős embereket hívott fel hónapokon keresztül, és - bajba került rokonuknak kiadva magukat -

pénzt csaltak ki a hiszékeny, idős emberektől.

A rendőrség szerint az elkövetői kör még bővülhet.

Három férfit fogtak el, de több elkövető is lehet Forrás: Police.hu

Egy idős férfitól félmillió forintot csaltak ki egy októberben. Egy nő a férfi unokaöccsének élettársaként mutatkozott be, és azt mondta, kellene neki pénz a "gépekre".

Még aznap megjelent a nő, átvette a pénzt és köddé vált.

Amikor kiderült, hogy a történet hazugság volt, a férfi feljelentést tett a rendőrségen.

Csőbe húzták

A telefonos csalások ügyében már nyomoztak, amikor újabb bejelentés érkezett. Egy 85 éves asszonytól állítólag unokája megbízásából vitték el a pénzt novemberben. A nő odaadta neki a pénzt.

Sikertelen hívás

Egy 80 éves asszonyt is átverhettek volna, ha az illető nem a nő unokájaként mutatkozik be,

ugyanis az unoka meghalt.

A nő a trauma hatására lecsapta a telefont, de a csalók nem hagyták annyiban, és villanyóra-leolvasóként is felhívták, azonban ez a próbálkozás is eredménytelen volt.

Egy időben, négy helyen

A rendőrség azonosította az elkövetőket, és múlt hétfőn elfogtak négy monori férfit. Egy időben jelentek meg a lakásukon, de csupán hármukat találták otthon. Náluk házkutatást is tartottak. Negyedik társuk később önként jelent meg a rendőrségen.

Mobiltelefonokat és telefonkártyákat foglaltak le.

Idős kor vagy fogyatékosság miatt korlátozottan cselekvőképes személy sérelmére elkövetett csalással gyanúsítják őket. Egyikük szabadlábon védekezhet - írja a Zsaru Magazin.

.