Ákost világhírűvé tette a kormány

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző zeneszerző költő
Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, Ákos néven énekes-előadóművész.
Vágólapra másolva!
A Bloomberg, a Reuters és a The Telegraph is beszámolt a magyar kormány és a Magyar Telekom között kitört konfliktusról. Kovács Ákosról a legtöbb külföldi hírportál fotót is közöl. A Deutsche Welle "szexista viharról" ír.
Vágólapra másolva!

A magyar parlamentben ülő képviselőknek kevesebb mint 10 százaléka nő, szemben az Európai Unió 23 százalékos átlagával.

Az Orbán-kormánynak nincs női tagja.

Ezek a számok a The Telegraph cikkében szerepelnek. A brit lap is beszámolt ugyanis arról a konfliktusról, ami a Magyar Telekom és a magyar kormány között tört ki Kovács Ákos énekes nőkről szóló nyilatkozata miatt.

Kovács Ákos Fotó: Bielik István - Origo

A lap Ákos nyilatkozatából azt a részt emeli ki, hogy az énekes szerint "a nő dolga világra hozni valakit".

– ezt a gondolatot is Ákostól idézi az újság.

Ezután részletesen leírják azt is, hogy mi történt: a Magyar Telekom felmondta a szponzori szerződést Ákossal, a kormány ezért utasította a minisztériumokat telekomos szerződéseik felmondására. A cikk külön megemlíti, hogy az egymilliárd eurós Telekom-befektetésről szóló 2014-es stratégiai együttműködési szerződést nem mondja fel a kormány.

Sokan írtak róla

A Deutsche Welle német tévécsatorna angol nyelvű hírportálja is részletesen ismerteti a botrány szinte minden mozzanatát. A cikkben "Szexista vihar" alcím alatt megemlítik, hogy az utóbbi napokban Kövér László, az Országgyűlés elnöke is tett nőket érintő nyilatkozatot. „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének tartanák, ha unokákat szülnének nekünk” – idézi a Deutsche Welle Kövért.

A német televízió portálján azt is megírták, hogy Ákos "jól ismert támogatója az országot kormányzó konzervatív pártnak, a Fidesznek".

Ákos átveszi a Kossuth-díjat 2012-ben Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Reuters hírügynökség is írt az esetről, tőlük a Daily Mail című brit lap és a CNBC amerikai hírtelevízió is átvette az információt.

Hatása lehet

Az amerikai Bloomberg hírügynökség is idézi Kövér László és Kovács Ákos nyilatkozatait. A hírügynökség arról is beszámolt, hogy a kormány döntése után három százalékot esett a Magyar Telekom részvényeinek értéke.

"Az eset miatt jobban aggódhatnak azok, akik félnek az ország kormányzatának beavatkozásaitól a magánszektorban" – mondta a Bloombergnek William Jackson, a londoni székhelyű Capital Economics elemzőház szakértője. Hozzátette: