Húszmillió forint értékű kábítószerre bukkantak a rendőrök egy budapesti lakás hűtőszekrényében. 

Nyolc kilogramm amfetamint foglaltak le a nyomozók Budapesten egy hűtőszekrényben. A kábítószer feketepiaci értéke legalább húszmillió forint - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy 44 éves budapesti és egy 31 éves nagycenki férfi ellen.

A gyanú szerint a férfiak hétfőn egy fővárosi benzinkúthoz beszéltek meg találkozót, ahonnan a budapesti férfi otthonába mentek. A nyomozók akkor igazoltatták őket, amikor távoztak onnan.
Egyiküknél 330 gramm fehér port találtak, amely az elvégzett gyorsteszt szerint amfetamin.

Nyolc kilogramm fehér por

A lakásban a rendőrök több csomagban összesen nyolc kilogramm fehér porra - vélhetően szintén amfetaminra -, a kábítószer hígításához használt szerekre, valamint a porciózáshoz és a csomagoláshoz szükséges eszközökre bukkantak, amelyeket lefoglaltak.

A gyanúsított a drogot a hűtőszekrényben rejtette el.A rendőrök mindkét férfit kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A budapesti férfi előzetesbe került, a nagycenki férfi pedig házi őrizetbe.