Békés megye is szerződést bont a Telekommal

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző zeneszerző költő
Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, Ákos néven énekes-előadóművész.
Vágólapra másolva!
A Békés megyei önkormányzat megvizsgálja, van-e érvényes szerződése a Telekommal. Ha találnak ilyet, felmondják azt.
Vágólapra másolva!

Csatlakozva a magyar kormány döntéséhez, felbontják a Magyar Telekommal kötött szerződéseket a Békés megyei önkormányzatnál. Ezt a megyei önkormányzat közleményben írta meg a Békés Megyei Hírlapnak.

A megyei önkormányzat egyetért a kormány meggyőződésével

- írják. A testület szerint "elfogadhatatlan az a szemlélet, hogy hazánkban ma bárkit a véleménye vagy a nézetei miatt ilyen formában diszkrimináljanak".

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző Fotó: Bielik István - Origo

A Telekom december 16-án, szerdán döntötte el, hogy nem szponzorálja tovább Kovács Ákos énekes-előadóművész tevékenységét. A cégnél azért jutottak erre az elhatározásra, mert az előadó egy interjúban azt mondta az Echo TV adásában, hogy

szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak.

Az énekes szerint inkább az a dolguk a nőknek, hogy valakihez tartozzanak, és hogy valakinek gyereket szüljenek.

A Telekom ezt összeegyeztethetetlennek tartotta a saját szellemiségével. "A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson, és minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot." A cég ezzel indokolta döntését.

Másnap a kormány bejelentette, hogy a minisztériumok felbontják a Telekommal kötött

mobilinternet-előfizetési szerződéseiket.

Az ügyben megszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is. Szerinte Ákos és a Telekom szerződésbontása a szólásszabadságról szól, és fontos elvi kérdéseket vet fel. A Magyar Telekomnak "tiszteletben kell tartania azokat az értékeket, amelyek Magyarországon alkotmányos védelem alatt állnak" - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök Fotó: Marton Szilvia - Origo

Az év végén magától is lejárna az a keretszerződés, melyet a kormány 2013. december 31-én kötött összesen 4,5 milliárd forint értékben a három mobilszolgáltatóval. E szerződést érintheti az Atlatszo.hu információi szerint a kormány e heti bejelentése, miszerint felbontják a Magyar Telekom Zrt.-vel a mobil-előfizetésekre vonatkozó állami szerződéseket.