Pénzzel állná útját az elvándorlásnak az MSZP

2015.12.19. 16:49

Tíz kórháznyi orvos hiányzik Tóbiás József MSZP-elnök szerint ma Magyarországon. Az ellenzéki politikus úgy véli, a közszféra elvándorlását a dolgozók alacsony fizetése okozza, tehát a folyamat megállítható lenne egy jelentős béremeléssel.

Az MSZP fizetésemelést követel, mert meggyőződése, hogy az elvándorlást és a pályaelhagyást legfőképpen a közszférában dolgozók alacsony fizetése okozza - mondta a párt elnöke. Tóbiás József szerint tíz kórháznyi orvos hiányzik ma Magyarországon.

Tóbiás József MSZP-elnök a fizetésemelésekkel állítaná meg az elvándorlástFotó: M.Schmidt János – Origo

Az MSZP elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy az állam ennyire nem gondoskodik a "szolgálatát végző emberekről". Megjegyezte: már azt is követelni kell, hogy azt fizessék ki nekik, ami eddig járt",mert az egészségügyben, az oktatásban és a közigazgatásban még a novemberre, decemberre járó fizetéseket sem utalták át mindenkinek.

Dolgozói szegénység van 

Úgy fogalmazott: "leszakadóban lévő országban élünk, amely Európától egyre távolabb kerül, és egy szétszakadó országban élünk, amely egyre inkább megosztottá válik, olyan jövedelemkülönbségek alakultak ki". A hatalomhoz közel álló kevesek jól jártak, milliók viszont leszakadnak, és olyanok is bajban vannak, akik azt hitték, hogy a fizetésükből képesek eltartani a családjukat - magyarázta.

Teleki László szerint a Fidesz becsapta az embereket azzal, hogy senkit nem hagy az út szélénForrás: MTI/Kovács Tamás

Teleki László, az MSZP nagykanizsai országgyűlési képviselője pedig arról beszélt: az előző két választási kampányban a Fidesz becsapta az embereket azzal, hogy senkit nem hagy az út szélén, de ma még mélyebb szegénység van, mint volt korábban. A Fidesz szerinte cserbenhagyta a bérből, fizetésből élőket is, mert dolgozói szegénység van - mondta az ellenzéki politikus.

Fidesz: a szocialisták csökkentették a fizetéseket

Most fizetésemelést követelnek, de kormányzásuk alatt csökkentették a fizetéseket a szocialisták - reagált Tóbiásra a Fidesz. A dolgozókat dupla ekkora személyi jövedelemadóval sújtották, elvették tőlük a családi adókedvezményt és több tízezer közalkalmazottat tettek az utcára - írták közleményükben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK