Életszerűnek találta a Fővárosi Bíróság – egyelőre nem jogerős – ítélete azt a tanúvallomást, miszerint Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő fogyaszthatott drogot, szemben azzal, amit a politikus eddig állított, és ami mellett továbbra is kitart. A bíróság ezzel a Deutsch drogozásáról beszélő Juhász Péternek adott igazat.

Elutasította elsőfokú – egyelőre nem jogerős ítéletében – a Fővárosi Bíróság Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő beadványát. Deutsch azért perelte be az Együtt politikusát, Juhász Pétert, mert ő azt állította, hogy a fideszes képviselő fogyasztott már kábítószert. 

Deutsch TamásFotó: Polyák Attila - Origo

Deutsch Tamás ezt a nyilvánosság és a bíróság előtt is tagadta, de Juhász az Origónak az ítélethirdetés után azt mondta, az ítélet szerint nem sértette meg a fideszes politikus jó hírnevét a drogos váddal.  A bíró életszerűnek nevezte a Juhász által tanúként még a szeptemberi tárgyalásra beidézett férfi vallomását, aki azt állította: 1991-ben együtt füvezett a fideszes politikussal. 

Díler és rendőr is tanúskodott 

Juhász ezúttal újabb tanúkat is felvonultatott a perben: egy drogdíler írásos vallomásában azt állította, hogy többször adott el kokaint Deutschnak,  volt, hogy közösen fogyasztottak kábítószert. Egy rendőr – ugyancsak írásos vallomásban – pedig azt állította, hogy a fideszes politikust egy exkluzív masszázsszalonból vitték el egyszer, de valójában csak kimenekítették az épületből, eljárást nem kezdhettek vele szemben, mert képviselőként mentelmi joga volt. 

Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint, kábítószer hatása alatt állhatott,  viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen" – állította a rendőr. A tárgyaláson Deutsch egyébként mindkét fenti vallomásban foglaltakat tagadta. 

Juhász pénzbüntetést kapott

Ezzel együtt a nem jogerős ítéletben Juhász Pétert elmarasztalta a bíróság, mert közzétett korábban egy olyan videofelvételt, ami Deutsch Tamást ábrázolta, ám ehhez nem kért tőle engedélyt, ezzel pedig megsértette a képviselő képmáshoz fűződő jogait. Juhásznak 100 ezer forint bírságot kell fizetnie. 

Juhász Péternek 100 ezer forint bírságot kell fizetnieFotó: Szabó Gábor - Origo

Deutsch Tamás a 444.hu beszámolója szerint az ítélethirdetés után újságíróknak azt mondta, hogy egy vallomás alapján ítéltek az ügyben, és fenntartotta, hogy soha nem próbált ki semmilyen drogot. Az Origo is kereste a politikust, de azt mondta, a tárgyalás utáni nyilatkozatához semmit nem kíván hozzáfűzni. Korábban a P+ Tv-ben beszélt arról, hogy sosem próbált ki egyetlenegy kábítószert sem. Juhász pedig ennek az ellenkezőjét állította a Facebookon, és azt írta, ezt tanúkkal bizonyítja.