Életfogytiglant kaphat a gyermekgyilkosság vádlottja

Vágólapra másolva!
Élete végéig börtönbe kerülhet az a tatabányai nő, aki  a vád szerint megölte nyolcéves kislányát.
Vágólapra másolva!

Beismerte az asszony, hogy egy tatai panzióban megölte tőle külön élő, a tavaszi szünetben nála tartózkodó lányát, még áprilisban.

A rendőrség napokig kereste a gyermeket, végül a kislány holttestét a panzióban találták meg, ahol a rendőrség a gyilkossággal vádolt nőt is elfogta. Az asszony beismerte tettét. A nyomozás során kiderült, hogy

egy 9 cm pengehosszúságú késsel többször is megszúrta a kislányt.

A nő elfogásáról még nyáron a rendőrség egy videót is közzétett:

Anyunak hívta a nevelőanyját

A kislány szülei között még 2013-ban indult egy gyermekelhelyezési per, a kislányt a bíróság az anyának ítélte, de a gyermek ennek ellenére az apjával maradt.

A kislány a tavaszi szünetet az anyjával töltötte, aki az első este egy tatai panzióba vitte őt. Az asszonyt, aki régóta alkoholproblémákkal küszködött, az dühítette fel, hogy a kislány a nevelőanyját "anyunak" szólítja, és a megbeszéltekhez képest korábban utazik el apjával Németországba.

A nő a gyilkosság előtt ivott és nyugtatókat vett be, ezután támadt gyermekére - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. Az ügyészség a vádirat szerint most életfogytiglani fegyházbünetés kiszabását kérte a bíróságtól.