Kiderült, mennyiért utaztak idén a minisztériumok

fidesz kongresszus 2015 Fazekas Sándor
Vágólapra másolva!
A Földművelésügyi Minisztérium több mint 200 millió, míg a nemzetgazdasági tárca több mint 300 millió forintból utazott idén. 
Vágólapra másolva!

Nem sok minisztérium tudta 100 millió forint alá szorítani utazási költségeit 2015 második felében – derült ki az MSZP-s Mesterházy Attila kérdéseire adott válaszokbólolvasható a Bors honlapján.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma – nagy szakterületei ellenére, mint az oktatás vagy az egészségügy – alig 9,8 millió forinttal és 42 repülőjeggyel be­érte. Ellenben a Nemzetgazdasági Minisztérium 328,2 milliót költött 779 repülőjegyre, szállásra, részvételi, valamint napidíjakra.

Teknősök

A Fazekas Sándor vezette Földművelésügyi Minisztérium és háttérintézményei látszólag jobban spóroltak, 208,5 milliót költöttek utazásra. Egy szeptemberi erdészeti világkongresszus a Dél-Afrikai Köztársaságban talán drágának tűnik 700 243 forintért, de a csempészett görög teknősök hazavitele autóval az élőhelyükre, Bulgáriába csekély 74 600 forintból is megoldható volt.

Fazekas Sándor tárcája több mint 200 milliót költöttek idén utazásra Fotó: Marton Szilvia - Origo

Októberben repülővel Ukrajnába 607 ezerért és Romániába több mint egymillióért utaztak. Emellett gépkocsival többször is Ausztriába, Németországba, Horvátországba és Szlovéniába százezrekért utaztak.

Százezrek

A Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vasúti öngyilkossági események jelentésére idén februárban 197 571 forintért, októberben pedig 220 023-ért küldtek embert egy-egy napra Franciaországba. Márciusban 1,2 millió forintért szakembereket küldtek az Atlanti-óceán kellős közepén fekvő Zöld-foki szigetekre is, ahol a helyi légügyi hatósággal zajlottak tárgyalások.