17 évvel ezelőtti taxisgyilkosság a vád

Domaszék, taxis
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a gyilkosságért az ellen a 39 éves balatonmáriafürdői férfi ellen, aki 1998 szeptemberében Domaszéken megölhetett egy taxisofőrt. A férfi beismerő vallomást tett.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség szerint a 39 éves vádlott végzett 1998 szeptemberében Domaszék határában egy taxissal.

A vádlott azért csak most áll a bíróság elé, mert a gyilkosság után 16 évvel szerzett olyan információkat a rendőrség, amelyek alapján kiadták az európai elfogatóparancsot, és Németországban el is fogták a balatonmáriafürdői férfit. A gyanúsított elismerte a gyilkosságot.

A megölt taxis autója Forrás: Police.hu

Agyonverte áldozatát

A férfi nem egyedül utazott a taxiban a gyilkosság idején. A barátnője is vele volt. Ő a sofőr mellett ült. A nyomozók szerint a férfi és barátnője megalkudott a taxissal a tarifáról, és elindultak Domaszékre.

A férfi útközben tervelte ki, hogy kirabolja a sofőrt. Egy kalapáccsal legalább huszonkétszer megütötte, majd

kirángatta a kocsiból és halálra verte.

A vádlott és barátnője ezután beültek a taxiba azzal Bonyhádig autóztak, ott elfogyott az üzemanyag. Ekkor buszra szálltak és Budapestre utaztak, ahol a rablással szerzett négyezer forintot azonnal elköltötték.

A taxis autóját 1998. szeptember 16-án találták meg a Tolna megyei Bonyhádot és Cikót összekötő úttól kétszáz méterre, a Határ-patak partján.

A sofőrt sokáig eltűntként keresték, százezer forint nyomravezetői díjat is felajánlottak. Végül a holttestet október 9-én találták meg Domaszék határában, egy kukoricásban.