Lecserélték a hangrendszert a 3-as metró szerelvényeinek többségén. Így már nem csak angol nyelvű utas tájékoztatás lesz a kék vonalon, de a magyar nyelvű szövegek is érthetőbbek lesznek.

Csütörtöktől a 3-as metró szerelvényenek többségén is lesz angol nyelvű utastájékoztatás. A hangrenszer cseréjével a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint a bemondott szövegek jobb minőségűek, érthetőbbek lesznek és megszűnik a korábban hallható zaj is.

Csütörtöktől már angol nyelvű tájékoztatást is lesz a 3-es metró szerelvényeinek többségénForrás: MTI/Máthé Zoltán

A BKK és a BKV azért döntött az orosz metrószerelvények hangrendszerének korszerűsítéséről, hogy megelőzze az elöregedett beszédszintetizátorok egyre gyakoribb hibáit - olvasható a BKK közleményében. 

A hangrendszer cseréjét a vonalon közlekedő metrókocsik "döntő többségén" elvégezték, néhány szerelvényen azonban továbbra is a jelenlegi utastájékoztatás lesz hallható. Azokon a szerelvényeken cserélték a hangrendszert, amelyeket a közeljövőben nem szállítanak Oroszországba felújításra.

Ahogy a 2-es és a 4-es metró szerelvényein, úgy most már a 3-as metrón is újra Szalóczy Pál hangja lesz hallható.

Az új hangrendszer azt is lehetővé teszi, hogy egy esetleges üzemzavar, illetve az előre tervezett karbantartások esetén jól érthető magyar és angol nyelvű tájékoztatást adjanak az utasoknak.

A szerelvények érkezésekor és indulásakor elhangzó tájékoztatás automatikus lesz, a vezetőknek ehhez egy gombot sem kell megnyomniuk.