Hideg lesz az újév első napja

2015.12.26. 14:05

Az év utolsó napjaiban többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, jövő héten viszont lehűlésre számíthatunk. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint vasárnap estig az ország nagyobb részén folytatódik a többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő, de szombaton a Dunántúl jelentős részén és a Dél-Alföldön néhol átmenetileg derült, napos idő várható. Éjszaka azonban a derült tájakon is köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződésére számíthatunk. 

Vasárnap már csupán a délnyugati, nyugati határ mentén van esély napsütésre. A borult, ködös területeken szitálás bármikor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a szél, csak szombaton a Tiszántúlon élénkülhet meg dél felől.

Havazást továbbra is csak képeken láthatunkForrás: MTI/Komka Péter

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a borult tájakon 3 és 6, míg a napos részeken 7 és 10 fok között valószínű.

Jelentős lehűlés várható csütörtökig

Eleinte az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös időre számíthatunk, az időszak második felében viszont egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, szerdától pedig már többnyire derült időre van kilátás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte -2 és +4, az időszak végén -8 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 3-10 fokról -2 és +3 fok közé csökken.