Volt élettársát és annak húgát is szexre kényszeríthette a pocsaji férfi, majd hasba szúrta az idősebb nőt, akit nem mentett meg a haláltól.

Emberölés, szexuális erőszak, szeméyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt felelhet az a 46 éves férfi, akit ellen most vádemelést javasol a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsított még 2015 március 11-én, Derecskén követhette el a bűncselekményeket: a rendőrség szerint kamasz fiával, egy Ladában várta volt élettársát és annak 12 éves húgát.

Szex és erőszak

Mikor a 22 éves nő és a gyerek megérkezett a Vásártér vasúti megállóhoz, a férfi előkapott egy 17,5 centis pengehosszúságú kést, és áldozatait az autóba parancsolta.

Ezután egy közeli földútra hajtott velük, ahol egyre vadabb veszekedés után a férfi biztonsági övvel kötözte meg a nőt és húgát, szexuális cselekményre kényszerítette őket, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a testvéreket - írja a police.hu.

Ötször szúrt

A veszekedés eközben is folytatódott, majd a gyanúsított késével ötször hasba szúrta az asszonyt.

Ezzel a konyhakéssel gyilkolhatott a pocsaji férfiForrás: Police.hu

A férfi ezután a kislányt és fiát elengedte, azt ígérte nekik, hogy orvoshoz viszi a sérült nőt, majd megfenyegette őket, hogy az esetről ne szóljanak senkinek.

Nem segített

A gyanúsított ígérete ellenére sem sietett orvoshoz, helyette

órákon át kocsikázott a haldokló áldozattal,

és csak akkor állt meg kocsijával a pocsaji rendőrörsnél, amikor a nő életét már nem lehetett megmenteni.

A feltételezett elkövetőt március 13-án előzetes letartóztatásba helyezték, az ügyben folytatott nyomozás azonban csak a napokban zárult le. A férfi ügyében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség jár majd el.