Tömeges ételmérgezés a budaörsi Tescóban

2015.12.30. 13:03

Huszonegy dolgozót kellett kórházba szállítani a budaörsi Tesco áruházból ételmérgezéses tünetekkel. Mindegyikük az üzemi konyhán felszolgált borsos tokányból evett. 

Borsos tokánytól lettek rosszul a budaörsi Tesco dolgozói – tudta meg az Origo. Lapunk kérdésére a vállalat sajtóosztálya megerősítette, hogy kedd este 27 munkatársuk ételmérgezést kapott, miután ettek az áruház hátsó részén található dolgozói büfében kínált vacsorából. Huszonegy embert kórházba szállítottak.

Az eddigi információk alapján elképzelhető, hogy az ételmérgezéses tüneteket ez a vacsora okozhatta – írták.

Valószínűleg a borsos tokány volt a ludasFotó: Hirling Bálint [origo]

A mentők közleménye szerint a dolgozókat hasi panaszokkal vitték kórházba, egyikük sem volt súlyos állapotban. Azt, hogy pontosan mi okozta a tüneteket, a vizsgálatok tisztázhatják – írták. 

Mindenkit kiengedtek

A vállalat közölte, hogy minden érintett munkatárs elhagyhatta a kórházat, a kollégákkal folyamatosan tartják a kapcsolatot. A Tesco a vizsgálat során szorosan együttműködik a hatóságokkal, munkájukat minden lehetséges eszközzel támogatja.

Mentőautók a budaörsi TescónálForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A dolgozói büfét a Tesco lezárta,  a munkatársak és a vásárlók biztonsága érdekében az áruház egész területén extra fertőtlenítést rendelt el.

A Tesco ezúton is elnézést kér minden egyes érintett munkatársától.