Újabb miniszterelnöki biztost nevezett ki Orbán

2015.12.31. 12:16

Orbán Viktor miniszterelnök Tessely Zoltánt Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki – a kinevezésről szóló miniszterelnöki utasítás a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A január elsejétől hatályos kinevezés szerint a biztos együttműködik a térséghez tartozó megyei fejlesztési biztossal, a megyei önkormányzat képviselőivel, valamint a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térsége Fejlesztési Tanáccsal. Az együttműködés keretében összehangolják a térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását. 

Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő (baloldalt) miniszterelnöki biztos lettForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A biztos részt vesz a térség fejlesztésére vonatkozó koncepció kidolgozásában és végrehajtásában, továbbá koordinálja a térséghez közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó fejlesztési források terhére támogatott projektek megvalósítását. A biztos az érintett szervezetektől adatokat, információkat kérhet, továbbá a kapcsolódó dokumentumokba – a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően – betekinthet. A biztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja.