Andy Vajna azt állítja, megvette a TV2-t

2016.01.03. 17:14

Lezárult a TV2 megvásárlása, a csatorna élére kinevezték Dirk Gerkenst. Andy Vajna szerint a TV2 a család televíziója lesz.

A Magyar Broadcasting Co. Kft. lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz és Dirk Gerkenst kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának – közölte a társaság. 

Andy Vajna szerint a TV2 a család televíziója leszForrás: AFP/Attila Kisbenedek

A közleményben idézik Andy Vajnát, a Magyar Broadcasting Co. Kft. ügyvezető igazgatóját, tulajdonosát, aki azt mondta, a TV2-ből egy szórakoztató és piacvezető kereskedelmi televíziót szeretne létrehozni.  Vajna szerint a TV2 a család televíziója lesz, céljuk, hogy a fő-, valamint a kábelcsatornák a család minden tagjának szórakozást és hiteles tájékoztatást biztosítsanak. 

Október 15-én írták alá

A Magyar Broadcasting tavaly október 15-én írt alá adásvételi szerződést  a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei megszerzéséről. 

A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról. 

A Gazdasági Versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a társaság közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett.

A cég közleménye szerint a Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével  finanszírozta. 

Bírósági ügy

Mint arról korábban beszámoltunk, a Megapolis bíróság előtt támadta meg a GVH engedélyét, amelyet a TV2 ügyében Vajnáéknak adott ki a versenyhivatal. Simicskáék szerint akár jogszabályokat is sérthetnek azok a bankok, amelyek a kormánybiztos tévévásárlását finanszírozzák. 

Vajna állami bankoktól kap hitelt a TV2-re

Az Eximbanktól kapott 6,7 milliárd forintos hitel mellé Andy Vajna az MKB Banktól és egy nem állami hazai hitelintézettől is hitelt vesz fel a TV2 megvételéhez, közölte az Origo a Világgazdaság cikke nyomán. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK