Súlyos büntetést szabtak ki holokauszttagadásért

megmerevedtek a frontvonalak a kormány és a zsidók között, a zsidók nem vesznek részt a holokauszt emlékév programjaiban
Gyertya ég az áldozatok emlékfalánál a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján tartott rendezvényen a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban 2014. január 27-én
Vágólapra másolva!
Holokamut, ajvékolást és ingyenélőket emlegetett Facebook-hozzászólásában egy férfi, akit jogerősen nagy összegű pénzbüntetésre ítélt a bíróság holokauszttagadás miatt.
Vágólapra másolva!

Jogerősen elmarasztalta az esztergomi járásbíróság J. Norbertet nemzeti szocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt. A 800 ezer forintos pénzbírság átváltható 400 nap fogházra.

Nem válogatta meg a szavait

A büntetett előéletű J. Norbert a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) Facebook-oldalán tavaly nyáron Köves Slomó rabbi Hogyan beszéljünk a holokausztról? című cikke alatt kommentben ezt írta:

"Hogyan beszéljünk? Úgy, hogy húzzatok vissza a p...ba, ahonnan jöttetek!

J. Norbert a saját Facebook-oldalán más antiszemita tartalmakat is posztolt: terroristának nevezte az Egyesült Államokat vagy Izraelt, és utóbbit nevezte meg a közel-keleti háborúk felelőseként.

Nem ez az első ilyen ítélet

Ha nem is ekkora összegű pénzbírságról szólt,

nem ez az első súlyos ítélet, amit bíróság holokauszttagadásért kiszabott Magyarországon.

Az Origo is beszámolt tavaly nyáron arról, hogy elítélte, és a budapesti Páva utcai holokauszt-emlékhely meglátogatására kötelezte a bíróság azt a szegedi rokkantnyugdíjast, aki tavaly az Origo cikkéhez írt kommentjében "holokamuzott".

Gyertya ég az áldozatok emlékfalánál a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Miután a Páva utcában járt, az asszony arról beszélt: megrázta és megdöbbentette, amit látott. Kommentjéről azt mondta, az "egy hülye szójáték volt, ami miatt el is vittem a balhét".