Keresztbe tett az ónos eső a vasútnak

Vágólapra másolva!
Jelentős késésekkel kell számolni hajnalban, reggel öt Somogy megyei vonalon, ahol az ónos eső miatt a vasúti pályára dőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese.
Vágólapra másolva!

A Barcs és Középrigóc, Sellye és Szentlőrinc, Bóly és Villány, Somogyszob és Nagyatád, valamint a Barcs és Babócsa közötti vonalakon nem közlekedhetnek vonatok - mondta. A szakemberek a fák eltávolítását folyamatosan végzik.

A nemzeti vasúttársaság többi vonalán jók a közlekedés feltételei, a hajnali vonatok országszerte és az elővárosban is menetrend szerint közlekednek. A sajtóügyeletes ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az előforduló jegesedés miatt az utasoknak érdemes óvatosan megközelíteni a vonatokat, és vigyázni a le- és felszállásnál.

Szakadt a felsővezeték

Megsérült a felsővezeték Abaliget és Godisa között. A Pécs-Dombóvár vonalon, Abaliget és Godisa között kidőlt fa akadályozza a vonatközlekedést, a felsővezeték is megsérült - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Teherautók parkolópályán

Az intenzív havazás során csúszóssá vált utak miatt Tolna megyében elrendelték a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedésének korlátozását csütörtök reggel öt órától - közölte a megyei főkapitányság a rendőrség honlapján. Az érintett teherautók kijelölt parkolókban várhatják meg a tilalom feloldását. A korlátozás visszavonásig érvényes.