Gyárfás Tamás megköszönte Orbán gesztusát

Orbán Viktor; Gyárfás Tamás ARCKIFEJEZÉS elnök FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása miniszterelnök mosolyog MOZOG mutat örül politikus sajtótájékoztató SZEMÉLY szerződés Barcelona, 2013. július 19.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Gyárfás Ta
Barcelona, 2013. július 19. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke a rendezésről szóló szerződéssel a 2019-es és 2021-es vizes világbajnokság rendezéséről tartott sajtótájékoztatón Barcelonában 2013. július 19-én. A FINA döntése értelmében Budapest rendezi az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók 2021-es világbajnokságát. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Köszönöm - így reagált röviden Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke arra, hogy Orbán Viktor felajánlotta "jószolgálati" képességeiket a Hosszú Katinka úszóval kialakult vitában.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ügy szereplői kiváló sportemberek. Hozzátette: miután olimpiára készülünk, nemzeti ügyről van szó, ezért - jelezte - felajánlotta "jószolgálati" képességeiket, "csak valaki mondja meg, mi az, amiben a kormányzat segíteni tud, hogy sok kiváló ember együttműködése ne lehetetlenüljön el".

A világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit szerdán, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

Orbán Viktor miniszterelnök és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az ügy folyományaként az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László csütörtökön lemondott posztjáról, azonban Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök azt mondta, nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Hosszú Katinkára és Kiss Lászlóra is.