Vizsgálatot kért Gyurcsány Ferenc cégére a kormány

2016.01.08. 00:11

Csepreghy Nándor szerint kifogásolható az Európai Bizottság eljárása, amelyben kiválasztották a volt miniszterelnökhöz köthető céget.  

Az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában Csepreghy Nándor elmondta, december 22-én személyesen írta alá azt a beadványt, amelyben a kormány hivatalos vizsgálatot kért az Altus Zrt. ellen.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a dokumentumot egyenesen Giovanni Kesslernek, az Európai Csalásügyi Hivatal főigazgatójának címezte.

Csepreghy NándorFotó: Szabó Gábor - Origo

A politikus szerint az európai közbeszerzési szabályok értelmében ki kell zárni a közbeszerzésekből azt, amelyiknél fennáll a politikai összeférhetetlenség.

A politikai összeférhetetlenség ebben az esetben Csepreghy szerint az, hogy egy aktív pártpolitikus egyszemélyi tulajdonában lévő cég pályázott az Európai Bizottságnál ellenőrző feladatok végrehajtására.

Gyurcsány FerencFotó: M. Schmidt János - Origo

Az államtitkár közölte: a feljelentést a magyar állandó képviselet juttatta el a címzettnek azzal a céllal, hogy „szembesítsék a tényekkel az Európai Bizottságot”. Az EB Csepreghy Nándor szerint szabálytalanul működik, és az Altus Zrt. nem lehet alkalmas arra, hogy bármilyen ellenőrzésre megbízást kapjon. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK