Kancellár lehet Selmeczi Gabriella

2016.01.11. 12:31

Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő is pályázott a szegedi egyetem kancellári posztjára. Rajta kívül még tizenhatan jelentkeztek. 

Devecz Miklós, a Szegedi Tudományegyetem korábbi kancellárja tavaly szeptemberben mondott le, miután egy Facebook-bejegyzés miatt a sajtótámadások kereszttüzébe került. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a kancellári posztra, amelyre december 31-éig lehetett pályázni. Az Emmi tájékoztatása szerint  17-en szeretnék vezetni a Szegedi Tudományegyetemet. Az még nem nyilvános, hogy kik a pályázók. Néhány név azonban már kiszivárgott – olvasható a Délmagyar.hu oldalán. 

Állítólag Selmeczi Gabriella is pályázott a szegedi egyetem kancellári tisztségéreFotó: Bácsi Róbert László - Origo

A lap információi szerint beadta pályázatát Dlusztus Imre, aki jelenleg a mórahalmi Mini Hungary Park vezetője. Kancellár szeretne lenni Dömötör Máté, a Szegedi Tudományegyetem Igazgatásszervezési és Szolgáltatási Központ főigazgatója is, aki jelenleg a kancellárhelyettesi feladatokat látja el az egyetemen. Értesülésük szerint Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő is beadta a pályázatát. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK