5,8 millió forinttal támogatja a Szerencsejáték Zrt. az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatot. A miskolci lányok valóban eredményesen szerepelnek az idei Európa-kupa sorozatban, minden esélyük megvan arra, hogy bejussanak a legjobb 8 közé. A támogatást a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője, Miskolc volt alpolgámestere, Zsiga Marcell jelentette be. Ő volt az, aki szerint 47 ezer forintból jól meg lehet élni.

Csaknem 6 milliót ad a miskolci női kosárlabdázóknak a Szerencsejáték Zrt. A támogatás azért is érdekes, mert a szponzorációt az a Zsiga Marcell jelentette be, aki korábban Miskolc alpolgámestere volt, 2015 februárja óta pedig a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Ebben a minőségében másfél millió forintot keres.

A volt fideszes politikus most úgy fogalmazott: Az Aluinvent-DVTK olyan meghatározó csapat lett, amely Európa-szerte öregbíti a magyar sport hírnevét, az országnak hoz dicsőséget.

Zsiga Marcell azért lett híres a közéletben, mert 2012 februárjában azt mondta: biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból. A fideszes képviselő Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter szavaira reagált. Matolcsy egy országgyűlési bizottsági ülésen a közmunkaprogram kapcsán úgy fogalmazott, ha valaki  28500 forintból meg tudott élni (ennyi volt korábban az úgynevezett bérpótló juttatás) akkor annak nagyon jól jön ez a magasabb összeg.

Zsiga Marcell még mint országgyűlési képviselőForrás: MTI/Kovács Attila

Zsiga Marcellel akkor is foglalkozott a sajtó, amikor kiderült, hogy új, miskolci házánál sietve leaszfaltozták az amúgy kátyús utcát. A környéken élők azon háborodtak fel leginkább, hogy az utcát az akkori alpolgármester háza utáni kereszteződésig csinálták csak meg. A városháza szóvivője erre akkor úgy reagált: a nevezett utcában a további kiépítés is tervben van. Amint annak is meglesz a forrása, folytatódik az út rekonstrukciója.

A diósgyőri női kosárlabdázók csütörtökön 18 óra 30 perctől lépnek pályára az Európa-kupa rájátszásában a svéd bajnok BBK Lulea ellen. A magyar együttes az oda-visszavágós párharc első meccsén 24 ponttal nyert. Siker esetén a legjobb 8-ba jut be az Aluinvent-DVTK a kettes számú európai kupasorozatban.