Újabb részletek az eltűnt MSZP-s képviselőről

2016.01.12. 16:17

100 százalékban a tulajdonosa egy felszámolás alatt lévő vagyonvédelmi cégnek Sápi Attila. A zuglói MSZP-s képviselő január 5-én tűnt el Rákospalotáról. 

Sápi Attila, az MSZP zuglói képviselőjének eltűnését az élettársa jelentette be a rendőrségen. Az információt az Origo kérdésére Tóth Csaba, a szocialisták zuglói elnöke is megerősítette. Az elnök azt mondta, az év elején találkozott Sápival, de semmi rendkívülit nem tapasztalt, ami arra utalhatott volna, hogy a képviselőnek gondjai lehetnek. 

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt elForrás: Facebook/Sápi Attila

Felszámolás

Sápi Attiláról kiderítettük, hogy 100 százalékban tulajdonos a felszámolás alatt álló Toro Security System Vagyonvédelmi Korlátolt Felelősségű Társaságban. A céget 2010-ben hozták létre, a felszámolási eljárás 2015 októberében indult. A cég 2011-ben érte el a legnagyobb adózott eredményét. Akkor 3,7 millió forintos bevételre tettek szert. 2014-ben a cégről egyébként semmilyen pénzügyi adat nem áll rendelkezésre az Opten adatai szerint. 

Sápi Attila 2015-ös vagyonnyilatkozata szerint 40 százalékban tulajdonosa a Wayland Kft.-nek is. A politikusnak a tavalyi év elején összesen 1,85 millió forintnyi adóssága volt. Sápinak a képviselői tiszteletdíján kívül bruttó 59 ezer forintos bevétele volt, a Druck Tractive Kft.-nél volt ügyintéző. 

A zuglói képviselők közül Sápi Attila keresett a legjobbanForrás: Origo

Sápi volt a rekorder

Mint arról az Origo is beszámolt, Zuglóban 2014 őszén megváltoztatták a korábbi jövedelmi szabályokat. Így az MSZP-s képviselők többsége havi 463 800 forintot, a fideszesek pedig 309 és 270 ezer forint közötti bruttót szavaztak meg maguknak. A testület abszolút rekordere Sápi Attila MSZP-s képviselő lett, így havonta összesen 502 450 ezer forintot keresett.  Később csökkentették a fizetéseket.  

Erőviszonyok

Ha Sápi Attila nem kerül elő a következő testületi ülésig, akkor a Fidesz-KDNP-nek és a baloldali szövetségnek kilenc-kilenc, az LMP-nek, a Jobbiknak és a Civil Zugló Egyesületnek egy-egy képviselője lenne.