Állatkínzással gyanúsítják a deteki alpolgármester fiát

Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron készült a felvétel, amin az látszik, hogy az alpolgármester fia agyonüt egy kutyát. Az alpolgármestert lemondásra szólította a Jobbik.
Vágólapra másolva!

Állatkínzással gyanúsítják a deteki alpolgármester kiskorú fiát és társát. Az esetről videó is készült, azon látszik, hogy Gulyás Erzsébet fia káromkodik, és baseballütővel megüti a földön fekvő kutya fejét.

Az állat elpusztult.

Az eset tavaly nyáron történt, de a felvételt csak nemrég küldte el valaki a rendőrségnek. A felvételt készítő idősebb férfi ellen is nyomozás indult.

Jelenleg állatorvosi szakértő vizsgálja, hogy mennyit szenvedett az állat, és mi okozhatta a halálát. A gyanúsítottak ugyanis azt állítják, hogy a kutyát elütötte egy autó, és azért végeztek vele, hogy

megkíméljék a szenvedéstől.

Az ehhez hasonló állatkínzások esetén minimum felfüggesztett börtönbüntetést indítványoznak, ám ez az ügy annyiban sajtáságos, hogy az egyik gyanúsított fiatalkorú. A nyomozás, ügyészi felügyelet mellett, várhatóan február végéig tart - mondta Martossy György, a megyei ügyészség szóvivője.

A deteki alpolgármester, Gulyás Gabriella azt mondta: sajnálja az esetet, és mindenkitől elnézést kér a fia nevében is. Anyaként értetlenül áll a helyzet előtt, mert nem erre nevelték a gyereket, akit most meghurcolnak. De nem csak ő, az egész család összeroppanhat az ügy miatt.

- kérdezte.

A fia tudja, hogy hibázott és kész felelősséget vállalni, de nem érti, hogy miért van szükség a támadásokra, mondta Gulyás Gabriella. Az alpolgármester együttérzést kér, mert a 17 éves fia olyan lelki törést szenvedhet, ami az egész életére hatással lehet.

"Mondjon le!"

A deteki alpolgármester szerint Egyed Zsolt, a Jobbik parlamenti képviselője felszólította, hogy mondjon le. Ám Gulyás Gabriella szerint munkájára nem lehet panasz, a deteki polgármester és kollégái pedig kiállnak mellette.

Egyed Zsoltot megkérdeztük, hogy lemondásra szólította-e Gulyás Gabriellát.

"Igen,

délelőtt Deteken jártam, találkoztam a polgármesterrel és az alpolgármesterrel is" - mondta Egyed Zsolt.

Azért szólítottam fel lemondásra, mert egy fiatalkorú elkövetőről van szó és ebben az esetben a szülői felelősség kérdése kikerülhetetlen. Másrészt véleményem szerint ez a település érdeke is, hiszen a falu második emberéről van szó és mint közszereplő, nem szerencsés, ha a nevelése alatt álló fiatalkorú bűncselekmény elkövetésének a vádja alatt áll - tette hozzá a Jobbik parlamenti képviselője.