Egy sörözőben látták utoljára az eltűnt szocialistát

2016.01.13. 08:51

Sápi Attila egy melegítőben ment el otthonról több mint egy hete, azóta nem találják.

Sápi Attila, az MSZP zuglói képviselőjének eltűnését az élettársa jelentette be a rendőrségen. Az információt az Origo kérdésére Tóth Csaba, a szocialisták zuglói elnöke is megerősítette. Az elnök azt mondta, az év elején találkozott Sápival, de semmi rendkívülit nem tapasztalt, ami arra utalhatott volna, hogy a képviselőnek gondjai lehetnek. 

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt elForrás: Origo

Egy sörözőben látták a képviselőt

Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől – mondta a Blikknek Kóté Károlyné, annak a vendéglátóhelynek a pultosa, ahol utoljára látták a szocialista képviselőt. Egy rövid ideig itt álldogált a pultnál, aztán leült egy asztalhoz, és a telefonját nyomkodta negyed órán át – mondta. 

Felszámolás

Mint arról az Origo elsőként beszámolt, Sápi Attila 100 százalékban tulajdonosa a felszámolás alatt álló Toro Security System Vagyonvédelmi Korlátolt Felelősségű Társaságnak. A céget 2010-ben hozták létre, 

a felszámolási eljárás 2015 októberében indult. A cég 2011-ben érte el a legnagyobb adózott eredményét. Akkor 3,7 millió forintos bevételre tettek szert. 2014-ben a cégről egyébként semmilyen pénzügyi adat nem áll rendelkezésre az Opten adatai szerint. A céget 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt számolták fel.  

Sápi Attila 2015-ös vagyonnyilatkozata szerint 40 százalékban tulajdonosa a Wayland Kft.-nek is. A politikusnak a tavalyi év elején összesen 1,85 millió forintnyi adóssága volt. Sápinak a képviselői tiszteletdíján kívül bruttó 59 ezer forintos bevétele volt, a Druck Tractive Kft.-nél volt ügyintéző. 

A Bors szerint papíron semmilyen vagyona, viszont annál több tartozása volt az egy hete nyomtalanul eltűnt önkormányzati képviselőnek. A cégjegyzék szerint Sápi hivatalos lakcíme tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK