A monori rendőrség körözést adott ki Sápi Attila ellen. A zuglói MSZP-s képviselőt utoljára január 5-én látták egy sörözőben. 

A monori rendőrség körözi Sápi Attilát az eltűnése miatt. A 43 éves férfi január 5-én este XV. kerületi lakásából ismeretlen helyre távozott, és nem adott életjelet magáról. A férfi eltűnéséről január 11-én érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. Ezután a rendőrség elrendelte Sápi Attila körözését. 

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt elForrás: Origo

Police.hu oldalon úgy fogalmaztak, a 43 éves férfi 174 centiméter magas, 80 kilogramm súlyú és átlagos testalkatú. Haja rövid, barna színű, szeme szintén barna. Egyik vállán a háta irányába terjedő nonfiguratív tetoválás látható. Sápi Attila az eltűnésekor zöld színű kabátot, fekete színű melegítőt és fekete színű sportcipőt viselt. 

Egy sörözőben látták a képviselőt

Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől – mondta a Blikknek Kóté Károlyné, annak a vendéglátóhelynek a pultosa, ahol utoljára látták a szocialista képviselőt. Egy rövid ideig itt álldogált a pultnál, aztán leült egy asztalhoz, és a telefonját nyomkodta negyed órán át – mondta. 

Felszámolás

Mint arról az Origo elsőként beszámolt, Sápi Attila 100 százalékban tulajdonosa a felszámolás alatt álló Toro Security System Vagyonvédelmi Korlátolt Felelősségű Társaságnak, 

a felszámolási eljárás 2015 októberében indult. A cég 2011-ben érte el a legnagyobb adózott eredményét. Akkor 3,7 millió forintos bevételre tettek szert. 2014-ben a cégről egyébként semmilyen pénzügyi adat nem áll rendelkezésre az Opten adatai szerint. A céget 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt számolták fel.  

Sápi Attila 2015-ös vagyonnyilatkozata szerint 40 százalékban tulajdonosa a Wayland Kft.-nek is. A politikusnak a tavalyi év elején összesen 1,85 millió forintnyi adóssága volt. Sápinak a képviselői tiszteletdíján kívül bruttó 59 ezer forintos bevétele volt, a Druck Tractive Kft.-nél volt ügyintéző.