Szoros Fidesz-győzelmet vár az Origo szavazóinak relatív többsége a február végi salgótarjáni időközi polgármester-választáson. Eddig két jelöltnek sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 300 ajánlást.

Az Origo szavazóinak 38 százaléka fideszes győzelmet vár a február 28-i időközi salgótarjáni választáson. 35 százalék szerint simán nyerni fog az MSZP, 10 százalék a Jobbik sikerére számít, míg 7 százalék Thürmer Gyula győzelmét várja. A szavazók tíz százalékát nem érdekli az egész. A nem reprezentatív szavazáson közel 3000 olvasónk voksolt. 

Simon Tibor, a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltje SalgótarjánbanForrás: MTI/Komka Péter

A Nógrád megyei székhelyen január 11-én kezdődött meg az ajánlások gyűjtése. Eddig Fekete Zsolt, a baloldal közös jelöltje és Simon Tibor, a Fidesz-KDNP aspiránsa gyűjtötte össze a szükséges számú szignót az induláshoz – derült ki a két politikus Facebook oldaláról.

Szoros volt

Dóra Ottó, a baloldal 2014-es győztese tavaly november 29-én hunyt el. Az MSZP-s politikus az önkormányzati választáson csupán 50 szavazattal győzött, így a jobboldal előtt itt a lehetőség a visszavágásra, míg a baloldal megerősítheti a pozícióját. Az MSZP és szövetségesei egyébként a képviselő-testületben többségben vannak. Ezen még az sem változtatna, ha a fideszes jelölt győzne. 

Fekete Zsolt alpolgármester, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület nevű civil szervezet közös polgármesterjelöltjeForrás: MTI/Komka Péter

Mint arról beszámoltunk, a Facebookon a Fidesz jelöltje vezet a szocialista riválissal szemben a salgótarjáni időközi polgármester-választás előtt, de korai lenne még győztest hirdetni.