Túlterheltség, rengeteg stressz és alacsony ügyeleti díj - erre panaszkodott a főigazgatónak írt levelében a győri Petz Aladár Megyei Kórház 16 sebésze. A főigazgató ma beszélt az orvosokkal, de több pénzt nem tudott nekik ígérni. Tamás László János igazgató főorvos az Origónak azt mondta, nem igaz, hogy a sebészek felmondtak, és nem is tart csoportos felmondástól. 

16 orvos írt panaszos levelet három hete a győri Petz Aladár Kórház főigazgatójának, amelyben túlterheltségre, stresszre, és főképp az alacsony ügyeleti díjakra panaszkodtak. Tamás László János főigazgató ma ült le tárgyalni orvosaival, ahol közölte velük, hogy nem tud több pénzt adni nekik. Azt azonban cáfolta, hogy sebészei felmondtak volna, és nem is tart tömeges felmondástól.

Tamás László János igazgató főorvos az Origónak azt mondta, hogy havonta 1 millió forintba kerül az intézmény számára az ügyeleti díj, ennek többszörösét kellene kifizetni, ha eleget tenne kollégái kérésének. Hogy a jelenlegi feszült helyzeten enyhítsen, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárhoz fordul, hogy a kórháznak pénzt kérjen.

Magasabb ügyeleti díjat akarnak a győri sebészek, de panaszkodtak a stressz és a túlterheltség miatt is (Képünk illusztráció)Forrás: AFP/Jeff Pachoud