Elkezdték a Simicska-oszlopok visszaállítását

MAHIR oszlopok visszaszerelése az Andrássy úton 2016 január 13-án MAHIR oszlopok visszaszerelése az Andrássy úton 2016 január 13-án
MAHIR oszlopok visszaszerelése az Andrássy úton 2016 január 13-án
Vágólapra másolva!
A Mahir Cityposter megkezdte a főváros által elbontott 169 hirdetőoszlop visszaállítását az Andrássy úton – tudta meg az Origo. A korábbi állapotok teljes helyreállítása viszont nem lesz egyszerű, a főváros ugyanis továbbra sem adja ki a már elbontott oszlopokat. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetőcég 600 millió forintos kárbiztosítéki letétet követel a fővárostól.
Vágólapra másolva!

Mint ahogyan arról az Origo is beszámolt, a bíróság keddi végzése eltiltotta a Fővárosi Önkormányzat által megbízott bontócéget attól, hogy a továbbiakban leszerelje és elszállítsa a Simicska-érdekeltségű Mahir Cityposter hirdetőoszlopait a fővárosi közterületekről.

A Fővárosi Törvényszék - elsőfokú, tehát még nem jogerős, de azonnal végrehajtható - döntése arról is rendelkezik, hogy a Mahir Cityposter saját maga visszaállíthatja az eredeti állapotot, vagyis az elvitt oszlopokat visszateheti a helyükre. Január 2-a óta összesen 169 oszlopot bontatott el a főváros.

Mahir-oszlopok visszaszerelése az Andrássy úton Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az Origo információi szerint a helyreállítás megkezdődött, és a cég két oszlopot már felállított az Andrássy úton.

A főváros ugyanakkor továbbra sem adja ki a kispesti telephelyről az elbontott oszlopokat,

amelyek viszont a Mahir Cityposter cég tulajdona. (Ezekről az oszlopokról nem rendelkezik a bíróság keddi végzése.)

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mivel nem jutnak hozzájuk, új oszlopokat kell beszerezniük, darabonként nettó nagyjából 700 ezer forintért, hiszen lekötött hirdetési szerződéseiknek új felületeken kell megfelelniük.

Az elbontott oszlopok jelenleg egy XIX. kerületi telephelyen állnak, pontosabban döntve fekszenek a hóban - erről a Drone Media Studio forgatott drónos videót.

Magyar György, a Mahir jogi képviselője az Origónak elmondta, hogy a bíróságtól azt kérték, fizessen a főváros 600 millió forintos kárbiztosítéki letétet, így lenne fedezetük azoknak a károknak, amelyeket a per alatt kell elszenvedniük.