Meg akartak szökni a börtönből, tovább maradnak

Budapest, 2015. március 16.
Egy zárka a Budapesti Fegyház és Börtönben 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2015. március 16. Egy zárka a Budapesti Fegyház és Börtönben 2015. március 16-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Négyen eltervezték: megszöknek a szolnoki börtönből, és három cellatársukat kényszerítették arra, hogy véssék a falat. Állandósultak a fenyegetések, a bántalmazások, végül pedig lebuktak. Jogerősen súlyosbították börtönbüntetésüket.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találtak négy férfit múlt szerdán, mert megkísérelték a szökést egy szolnoki börtönből. Az elsőrendű vádlott 4 év 8 hónapot , társai közel két évet kaptak. Feltételesen sem bocsáthatók szabadlábra.

A bírósági közlemény szerint a vádlottak és a három áldozat cellatársak voltak egy héten keresztül. A fizikai terror akkor kezdődött, amikor ketten eltervezték, hogy megszöknek a börtönből.

Véssék a falat!

Az elsőrendű vádlott éjszaka támadt két cellatársára, és arra kényszerítette őket, hogy kezdjék el vésni a falat.

Amikor nemleges választ kapott, megpróbálta kirángatni az ágyból, és felszólította, hogy

verekedjenek.

Próbálkozásai kudarcba fulladtak, ezért a férfi egy másik rabra támadt. Letépte az ingét, és fenyegetőzve ugyanarra akarta rávenni.

Közel egy hétig egy cellában élt a hét férfi Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezután vált rendszeressé, hogy a férfi három társával együtt rendszeresen terrorizálta a cellatársakat. A fenyegetésekkel és bántalmazásokkal továbbra is azt próbálták elérni, hogy társaik véssék a falat.

Jogerős

A szökési kísérlet, testi sértés és kényszerítés miatt elítélték a négy férfit múlt szerdán.

Halmazati büntetésül az elsőrendű vádlott 4 év 8 hónap börtönt, két társa szintén többszörös visszaesőként 1 év 10 hónapot kapott, míg a negyedik férfi 1 év 8 hónapig ülhet börtönben. Az ítélet jogerős.