Nem létező cégnél dolgozott az eltűnt MSZP-s

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt el
Vágólapra másolva!
Sem az Opten, sem az e-cégjegyzék adatbázisában nem szerepel az a cég, ahol Sápi Attila, a múlt héten eltűnt MSZP-s képviselő bruttó 59 ezer forintért ügyintézőként dolgozott – derítette ki az Origo. A szocialista politikus emellett egy százmilliós adósságállományú, felszámolás alatt lévő céget is maga után hagyott.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, nem létezik az a cég, ahol Sápi Attila a vagyonnyilatkozata szerint be volt jelentve. A múlt héten eltűnt MSZP-s képviselő a 2014-es és a 2015-ös vagyonnyilatkozata szerint a Duck Traktive Kft.-nél dolgozott. A politikus a cégnél ügyintézőként havi bruttó 59 ezer forintot keresett. Mind az Opten adatbázisában, mind az e-cégjegyzékben rákerestünk a Duck Traktive Kft.-re (és hasonlókra), de egyik kereső sem adott ki semmit.

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt el Forrás: Origo

Felszámolás

Mint arról az Origo elsőként beszámolt, Sápi Attila 100 százalékban tulajdonosa a felszámolás alatt álló Toro Security System Vagyonvédelmi Kft.-nek,

a felszámolási eljárás 2015 októberében indult.

A cég 2011-ben érte el a legnagyobb adózott eredményét. Akkor 3,7 millió forintos nyereségre tettek szert. 2014-ben a cégről egyébként semmilyen pénzügyi adat nem áll rendelkezésre az Opten adatai szerint. A céget 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt számolták fel.

Sápi Attila 2015-ös vagyonnyilatkozata szerint 40 százalékban tulajdonosa a Wayland Kft.-nek is. A politikusnak a tavalyi év elején összesen 1,85 millió forintnyi adóssága volt.

A Duck Traktive Kft.-t az Opten cégkeresője sem találta Forrás: Origo

Nem volt bőbeszédű

Sápi Attila tavaly összesen négyszer szólt hozzá a zuglói képviselő-testület üléseihez. Ezzel csak Erdős Dóra fideszes képviselőt tudta megelőzni, aki csak egyszer emelkedett szólásra – olvasható Várnai László képviselő blogoldalán. Sápi az önkormányzattól tavaly havi bruttó 425 100 forintnyi tiszteletdíjat kapott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a monori rendőrség körözi Sápi Attilát az eltűnése miatt. A 43 éves férfi január 5-én este XV. kerületi lakásából

ismeretlen helyre távozott, és nem adott életjelet magáról.

A férfi eltűnéséről január 11-én érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. Ezután rendelte el a rendőrség Sápi körözését.

Sápi Attila több mint bruttó 400 ezer forintnyi tiszteletdíjat vet föl a zuglói önkormányzattól Forrás: Origo

Egy sörözőben látták a képviselőt

Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől – mondta korábban a Blikknek Kóté Károlyné, annak a vendéglátóhelynek a pultosa, ahol utoljára látták a szocialista képviselőt. Egy rövid ideig itt álldogált a pultnál, aztán leült egy asztalhoz, és a telefonját nyomkodta negyedórán át – mondta.

A Bors csütörtökön arról írt, hogy nem az első alkalommal tűnt el az MSZP-s politikus. Sápi korábbi eltűnése után az utcán találtak rá ismerősei, nagyon zavartan viselkedett. Ezután napokig kezelték a bizonytalan elmeállapotú férfit nyugtatókkal a pszichiátrián.