Egy golyós és egy sörétes vadászpuskát, lőszereket, tévét, és pénzt loptak el a betörők a szabolcsi Ópályiban. Mint kiderült, nem először jártak a házban.

A fegyvereket engedéllyel tartotta tulajdonosuk. A mátészalkai nyomozók szerdán Ópályiban, illetve Jármiban fogták el a feltételezett tetteseket, egy testvérpárt. A házkutatások során a rendőrök megtalálták a lopott fegyvereket, egy gázpisztolyt, sőt találtak még egy vadászpuskát, amit ugyanabból a házból loptak el a tettesek, még 2013-ban.

 

A rendőrség adatai szerint az idősebb fivér további hét betörést követett el a környéken 2013 márciusa óta. A bűncselekményekkel okozott kár összesen meghaladja a 6,5 millió forintot.

A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint a lopott fegyverekkel nem volt tervük, azokkal nem követtek el bűncselekményt. T. Csabát és T. Zsoltot lopás és fegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanújával őrizetbe vették, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezésüket.

A lefoglalt fegyverek egyikeForrás: police.hu