Gyurcsányhoz hasonlította Merkelt a Fidesz alelnöke

fidesz kongresszus 2015 kubatov gábor
Vágólapra másolva!
A valóság és a német kancellár által állított dolgok mérhetetlenül távol vannak egymástól - mondta egy interjúban Kubatov Gábor, a Fidesz új alelnöke. Szerinte ebben hasonlít Gyurcsány Ferencre Angela Merkel.
Vágólapra másolva!

"Most Németország nagyon érdekes szituációba lavírozza magát, mert Angela Merkel szerintem hasonló úton jár, mint annak idején Gyurcsány Ferenc járt. Hogy a valóság és az általa állított dolgok

mérhetetlen távol vannak egymástól."

Ezt Kubatov Gábor, a Fidesz frissen kinevezett alelnöke mondta a Blogstar című blogon.

Így folytatta: "Németországban idáig – ha Schröder, ha Angela Merkel volt a kancellár – mindig megbíztak a vezetőkben, de most olyan távol áll az emberek véleménye a kormányzati akarattól és intézkedésektől, hogy ez egyszer megroppanhat, és akkor nagyon nagy baj lehet."

Kubatov Gábor a Fidesz legutóbbi kongresszusán Fotó: Marton Szilvia - Origo

Azt, hogy mi lehet az a "a nagyon nagy baj", nem fejti ki részletesebben Kubatov Gábor. Annyit mond, hogy valakik - feltételezhetően a választópolgárok -

csalódni fognak a bal- és jobboldali politikában és képviselőikben egyaránt".

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy ezt a helyzetet ő sajnálja. "Merkelt kifejezetten nagy formátumú politikusnak gondolom és tartom" - mondta az interjúban.

A Blogstaron kormánypárti publicisták is jelentetnek meg írásokat. Bayer Zsoltnak és Csúri Ákosnak is van itt saját blogja. Az, hogy Kubatov Gáborral ki készített interjút, nem derül ki a cikkből.

Kubatov Gábor a december 13-i kongresszuson került a Fidesz elnökségébe. Akkor alelnökeinek háromnegyedét kicserélte a Fidesz. 2010-ben vált ismertté Kubatov neve a nagypolitikában, amikor a választások előtt nyilvánosságra került egy hangfelvétel. Ezen Kubatov Gábor arról beszél, hogy a Fideszben a választók pártkötődéséről gyűjtöttek adatokat.