Budapesten és Stockholmban is megfenyegették a brit iskolát

british school
Rendőrök ürítik ki a budapesti British International Schoolt
Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt a rendőrség kiürítette az óbudai angol nyelvű iskolát, a British International Schoolt. Ezzel egy időben a svédországi brit nemzetközi iskolában is bombariadó volt.
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés miatt ki kellett üríteni a főváros III. kerületében lévő Kiscelli közben található British International Schoolt. Az angol nyelvű alapítványi iskolánál kedd reggel több rendőrautó jelent meg, a kiérkező hatóságok között tűzszerészek és a katasztrófavédelem emberei is jelen voltak.

A tanulókat a fenyegetés miatt hazaküldték,

11 körül már senkit sem lehetett látni az iskolában.

A kiürítést végző rendőrök nem adtak tájékoztatást az Origo helyszíni tudósítójának, azt mondták, részletekért keressük meg a BRFK sajtóosztályát.

Rendőrök ürítik ki a budapesti British International Schoolt Forrás: MTI

Svédországban is

Az alapítványi iskola nem először kap bombafenyegetést, legutóbb december 9-én ürítették ki, ekkor telefonon kapott az iskola bombafenyegetést. Emiatt a TEK is kivonult, robbanószerkezetet viszont nem találtak.

A mostani óbudai bombafenyegetéssel egy időben

Svédország fővárosában, Stockholmban is ki kellett üríteni

a British International School ottani intézményét. A TheLocal.se információi szerint reggel 9.44-kor kezdődött el az iskola evakuálása, rövid idő alatt mind a 250 ott tartózkodó diákot és tanárt kimenekítettek.