Hosszú hatósági ellenőrzést végeztek a rendőrök: a Simicska-hirdetőcég oszlopait védő biztonsági cég papírjait és az oszlopvédésre vonatkozó szerződést ellenőrizték. A cégvezető szerint semmi szabálytalanságot nem találtak, de részletes listát kértek be az őrző-védőkről, további vizsgálatra.

Ezúttal kétórás procedúra volt az az éves hatósági ellenőrzés, ami máskor félórás szokott lenni - mondta az Origónak a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir-cég hirdetőfelületeit védő biztonsági cég ügyvezetője, akit az ellenőrzés miatt beidéztek a rendőrségre.

Egy szerződés érdekelte őket

Mint arról az Origo beszámoltugyan éves hatósági ellenőrzésre idézte be a rendőrség a Legion Invictus Kft. vezetőjét, mégis az őrző-védő cég egyetlen szerződésére kíváncsiak csak. Arra, amelyiket az Orbán Viktorral háborúzó Simicska érdekeltségével, a Mahir Cityposter Kft.-vel kötötték.

Úgy éreztem, próbálnak fogást keresni rajtunk, de úgy érzem, a cégen nem sikerült" - mondta az Origónak Rádi Gábor, a Legion Invictus Kft. vezetője, miután távozott a rendőrségről. Hozzátette: arra voltak kíváncsiak, hogy kiket hogyan foglalkoztatott a cég a budapesti oszlopháború heteiben.

A főváros a felbontott szerződésre hivatkozva 169 hirdetőoszlopot szállított el a közterületekrőlForrás: MTI/Balogh Zoltán

Ehhez a Rádit a rendőrségre kísérő ügyvéd, Böröczky Kornélia annyit tett hozzá: a Mahir Cityposter Kft.-vel kötött szerződésben jogsértést nem tudtak megállapítani, és ezt a rendőrségen az ellenőrzés jegyzőkönyvébe is írták. De további iratokat kértek be, így az ügynek még nincs vége - tette hozzá.