Két órán át faggatóztak a rendőrök Simicska embereiről

Budapest, 2016. január 2.
Szakemberek szállítják el darus kocsival a Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait a fővárosi közútkezelő megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton 2016. január 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest, 2016. január 2. Szakemberek szállítják el darus kocsival a Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait a fővárosi közútkezelő megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton 2016. január 2-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Hosszú hatósági ellenőrzést végeztek a rendőrök: a Simicska-hirdetőcég oszlopait védő biztonsági cég papírjait és az oszlopvédésre vonatkozó szerződést ellenőrizték. A cégvezető szerint semmi szabálytalanságot nem találtak, de részletes listát kértek be az őrző-védőkről, további vizsgálatra.
Vágólapra másolva!

Ezúttal kétórás procedúra volt az az éves hatósági ellenőrzés, ami máskor félórás szokott lenni - mondta az Origónak a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir-cég hirdetőfelületeit védő biztonsági cég ügyvezetője, akit az ellenőrzés miatt beidéztek a rendőrségre.

Egy szerződés érdekelte őket

Mint arról az Origo beszámolt, ugyan éves hatósági ellenőrzésre idézte be a rendőrség a Legion Invictus Kft. vezetőjét, mégis az őrző-védő cég egyetlen szerződésére kíváncsiak csak. Arra, amelyiket az Orbán Viktorral háborúzó Simicska érdekeltségével, a Mahir Cityposter Kft.-vel kötötték.

Úgy éreztem, próbálnak fogást keresni rajtunk, de úgy érzem, a cégen nem sikerült"

- mondta az Origónak Rádi Gábor, a Legion Invictus Kft. vezetője, miután távozott a rendőrségről. Hozzátette: arra voltak kíváncsiak, hogy kiket hogyan foglalkoztatott a cég a budapesti oszlopháború heteiben.

A főváros a felbontott szerződésre hivatkozva 169 hirdetőoszlopot szállított el a közterületekről Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ehhez a Rádit a rendőrségre kísérő ügyvéd, Böröczky Kornélia annyit tett hozzá:

a Mahir Cityposter Kft.-vel kötött szerződésben jogsértést nem tudtak megállapítani,

és ezt a rendőrségen az ellenőrzés jegyzőkönyvébe is írták. De további iratokat kértek be, így az ügynek még nincs vége - tette hozzá.