Lagzi Lajcsit kiengedik a börtönből

Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi, per
Galambos Lajos érkezik a Budaörsi Járásbíróságra 2015 szeptember 24-én
Vágólapra másolva!
Nem hosszabbította meg Galambos Lajos előzetes letartóztatását a budaörsi bíróság, így az január 24-én meg is szűnik, a zenészt kiengedik a börtönből, erősítette meg Lagzi Lajcsi ügyvédje az Origónak.
Vágólapra másolva!

A vesztegetéssel és lopással gyanúsított zenész előzeteséről pénteken döntött a bíróság a Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint.

Galambos Lajos érkezik a Budaörsi Járásbíróságra 2015. szeptember 24-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Galambos Lajost vasárnap reggel 8-kor engedik ki a börtönből - mondta Fröhlich Krisztián ügyvéd az Origónak, akitől azt is megtudtuk, hogy ő maga megy Lagzi Lajcsi elé.

Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy a zenész előzetes letartóztatását március 24-ig hosszabbítsák meg.

Otthon ünnepelhet

A Budapest Környéki Törvényszék azonban a közleményében úgy fogalmazott, hogy az előzetes elrendelésének és meghosszabbításának alapját képező különös okok – a bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye – már nem állnak fent. Ezt azt jelenti, hogy a bíróság szerint már nincs esélye annak, hogy Galambos Lajos bizonyítékok eltüntetésével vagy manipulálásával nehezíti a nyomozást.

A zenész négy hónapot töltött előzetesben, vasárnap reggel nyolc órakor azonban elhagyhatja a börtönt, így január 25-én már otthon ünnepelheti az 55. születésnapját.

Lopással és vesztegetéssel vádolják

Lagzi Lajcsi szeptember 24-én került előzetes letartóztatásba, lopás és vesztegetés vádjával. A gyanú szerint a zenész és két társa

öt év alatt 3,5-30 millió forintnyi kárt okozott a közműszolgáltatóknak

azzal, hogy nem fizetett a használt közüzemi szolgáltatásért. Emellett az ügyészség szerint háromból két gyanúsított több százezerrel meg is vesztegette az ellenőröket.