Fejszével verte agyon élettársát és annak partnerét

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megölte élettársát és ismerősét, majd az áldozatokra gyújtotta a házat 2014-ben Érden.
Vágólapra másolva!

Még 2014 májusában tűz ütött ki egy érdi családi házban. A tűzoltók egy nő és egy nyugdíjas férfi holttestét hozták ki a lángok közül. Mindkét testen találtak idegenkezűségre utaló nyomokat. Az orvosi szakvélemény szerint a férfi szén-monoxid-mérgezésben halt meg, az asszony azonban még a tűz keletkezése előtt belehalt a sérüléseibe.

A leégett épületről a rendőrség egy videót is nyilvánosságra hozott.

Együtt drogoztak

Két nappal a tűzeset után a rendőrök elfogtak egy 41 éves munkanélküli férfit, aki alaposan gyanúsítható a két ember megölésével. A nyomozás adatai szerint az asszony régóta együtt élt a munkanélküli vádlottal. Egy "zene" nevű szintetikus kábítószert fogyasztottak naponta, amit abból a pénzből vettek, amit a nő prostituáltként keresett. Hol Érden, hol Budapesten éltek, de előfordult az is, hogy a nő hosszabb időre egy érdi nyugdíjashoz költözött. Visszatérő vendége lett, akitől rendszeresen pénzt kapott.

Hosszan veszekedtek

A gyilkosság éjjelén a nő ismét megjelent az érdi férfinál, később pedig a vádlott is utánament. A két férfi éjszakába nyúlóan veszekedett, a fiatalabb egy fejszével előbb az idős férfit, majd az élettársát ütötte brutális kegyetlenséggel.

Felgyújtotta a házat

A vádlott leplezni akarta tettét, ezért több ponton felgyújtotta a házat, majd az egyik ablakon keresztül elmenekült. Két nappal később elfogták, a napokban pedig vádat emeltek ellene a kettős gyilkosságért. A jelenleg előzetesben lévő férfi életfogytiglant kaphat - közölte a megyei főügyészség.