A zuglói képviselő-testület legutóbbi ülésén sem jelent meg Sápi Attila. A zuglói MSZP-s képviselő január 5-én tűnt el Rákospalotáról. Sápi Attiláról kiderült, hogy egy nem létező cégben dolgozott ügyintézőként, míg egy másik vállalkozása után több mint 100 millió forintos adósság maradt. 

A január 21-i zuglói képviselő-testületi ülésen sem jelent meg Sápi Attila, az eltűnt MSZP-s képviselő. A rendőrség továbbra is keresi a politikust, akit január 5-én láttak utoljára. Több más zuglói frakcióban úgy látják, az MSZP berkeiben egyáltalán  nem idegesek a képviselő eltűnése miatt. Ennek egyik példája, hogy a párt zuglói szervezetének hivatalos Facebook-oldala csak napokkal a képviselő eltűnése után tette ki az erről szóló híreket. 

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt elForrás: Origo

Patthelyzet és parkolás

A múlt csütörtöki képviselő-testületi ülésen teljes volt a patthelyzet. Kilenc-kilenc baloldali és fideszes, egy-egy jobbikos, LMP-s és civilzuglós politikus volt a grémiumban. A legnagyobb vita a tervezett parkolási rendszer közbeszerzése körül alakult ki. 

A szocialista vezetésű tulajdonosi bizottság korábban a képviselő-testület által jóváhagyott egymilliárd forint értékű közbeszerzést 1,364 milliárdra emelte. Mivel a jelenleg hétfős MSZP-frakción kívül senki nem támogatta a közbeszerzést, a testület leszavazta. Így egyelőre nem lesz fizetős parkolás Zugló egyes részein. 

Zuglóban egyelőre nem lesz fizetős parkolásFotó: Bielik István - Origo

Százmilliós adósság 

Mint arról az Origo elsőként beszámolt, sem az Opten, sem az e-cégjegyzék adatbázisában nem szerepel az a cég, ahol Sápi Attila bruttó 59 ezer forintért ügyintézőként dolgozott.  Sápi a Duck Traktive Kft.-nél dolgozott. Egy olvasónk hívta föl a figyelmet, hogy Duck Tacktive Kft. néven létezik egy cég. Azonban Sápinak mind a 2014-es, mind a 2015-ös vagyonnyilatkozatában nem ilyen nevű cég szerepelt. A szocialista politikus emellett egy százmilliós adósságállományú, felszámolás alatt lévő céget is maga után hagyott. 

Nem volt bőbeszédű

Sápi Attila tavaly összesen négyszer szólt hozzá a zuglói képviselő-testület üléseihez. Ezzel csak Erdős Dóra fideszes képviselőt tudta megelőzni, aki csak egyszer emelkedett szólásra – olvasható Várnai László képviselő blogoldalán. Sápi az önkormányzattól tavaly havi bruttó 425 100 forint tiszteletdíjat kapott. 

Egy sörözőben látták a képviselőt

Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől – mondta korábban a Blikknek Kóté Károlyné, annak a vendéglátóhelynek a pultosa, ahol utoljára látták a szocialista képviselőt. Egy rövid ideig itt álldogált a pultnál, aztán leült egy asztalhoz, és a telefonját nyomkodta negyedórán át – mondta. 

A Bors arról írt, hogy nem első alkalommal tűnt el az MSZP-s politikus. Sápi korábbi eltűnése után az utcán találtak rá ismerősei, nagyon zavartan viselkedett. Ezután napokig kezelték a bizonytalan elmeállapotú férfit nyugtatókkal a pszichiátrián.