Megkezdték a bontást a Déli pályaudvarnál

2016.01.28. 17:11

A MÁV megkezdte a Déli pályaudvar melletti ötemeletes üzemi- és irodaépület kőlapjainak bontását, mert a burkolat épületszerkezeti és konstrukciós hibák miatt balesetveszélyessé válhat az utcán közlekedőkre.

Képzett ipari alpinisták kötélen leereszkedve kézi kisgépekkel és szerszámokkal bontják ki a köveket. A teljes homlokzat mintegy 2400 négyzetméternyi kőburkolatát várhatóan két hónap alatt szedik le. Az épület két rövid, gyalogosforgalmat nem érintő oldalán kezdik a munkát, ezt követően kerül sor a vasút felőli, 180 méteres részre.

A kivitelezés időszakára az első vágányt és peronját két-három hétre lezárják, de a többi sínpáron zavartalan lesz a vasúti közlekedés. Az utolsó fázisban sorra kerülő, Kosciuszkó Tádé utcai front bontása szakaszosan történik, A járda érintett részén védőtető és palánk segítségével folyamatosan biztosítják az üzletekbe, irodákba való bejutást.

A figyelemfelkeltő táblák mellett a gyalogosokat mobilkerítés is véd, és az elkerített munkaterületek közelében biztonsági őrök is segítenek a tájékozódásban.